Skip to content Skip to footer

Screen

Screen i dritares është një lloj mbulese dritareje që mund të tërhiqet lehtësisht e hapur ose e mbyllur sipas nevojës. Këto mbulesa janë krijuar për të lejuar hyrjen e ajrit të pastër duke mbajtur jashtë insektet dhe mbeturinat.

Karakteristikat e mbulesave screen të dritareve:

Korniza: Mbulesa zakonisht montohet në një kornizë që instalohet rreth perimetrit të hapjes së dritares ose derës. Korniza mund të jetë prej alumini, tekstil me fije qelqi ose materiale të tjera të qëndrueshme.

Materiali rrjetë: Vetë mbulesa është bërë nga material rrjetë, zakonisht tekstil me fije qelqi ose poliestër, i cili është i endur fort për të parandaluar kalimin e insekteve.

Mekanizmi i tërheqshëm: Karakteristika kryesore e këtyre mbulesa është mekanizmi i tyre, të cilin e disponojmë me elektromotorr dhe komandimin me pult

Strehimi: Kur mbulesa mbyllet, ajo ruhet në një strehë ose kasetë të vendosur në krye ose në anën e kornizës së dritares. Ky strehë e mbron mbulesën nga dëmtimi dhe e mban atë larg shikimit kur nuk është në përdorim.

Funksionim i qetë: Mbulesat e dritareve janë projektuar për të funksionuar pa probleme dhe lehtësisht, duke i lejuar përdoruesit t’i hapin dhe mbyllin ato me përpjekje minimale.

Avantazhet:

Nuk bie ndesh me arredimin: Kur mbulesa nuk është në përdorim, ai tërhiqet në strehën e saj, duke mbajtur një pamje të pastër dhe të pastër.

Përshtatshmëria: Mbulesat e dritareve që tërhiqen mund të përdoren në lloje të ndryshme të dritareve, të tilla si dritare, mbulesa, rrëshqitëse dhe dritare të varura dyshe.

Ajërosja: Ato lejojnë ajrosje më të mirë dhe qarkullim të ajrit të pastër duke i mbajtur insektet jashtë.

Qëndrueshmëria: Mbulesat cilësore të anulueshme janë projektuar të jenë të qëndrueshme, me materiale rezistente ndaj motit që mund t’i rezistojnë elementëve të jashtëm.

Mbrojtja UV: Disa mbulesa mund të ofrojnë mbrojtje UV, duke ndihmuar në reduktimin e shkëlqimit të diellit dhe mbrojtjen e orendive të brendshme nga venitje.

Efikasiteti i Energjisë: Duke lejuar hyrjen e ajrit të pastër, mbulesat mund të zvogëlojnë nevojën për ajër të kondicionuar, duke kursyer potencialisht në kostot e energjisë.

Disavantazhet:

Kostoja: Mbulesat me elektromotorr mund të jenë më të shtrenjta se mbulesat fikse tradicionale për shkak të veçorive dhe mekanizmave të tyre të shtuar.

Mirëmbajtja: Ndërsa mirëmbajtja është përgjithësisht minimale, rrjeta e mbulesës mund të griset ose konsumohet me kalimin e kohës, duke kërkuar zëvendësim ose riparim.

Instalimi: Instalimi i ekraneve që tërhiqen mund të kërkojë ndihmë profesionale, veçanërisht për sistemet e motorizuara.

Në përgjithësi, mbulesat screen mund të jenë një shtesë e vlefshme për një shtëpi, duke ofruar komoditet, ajrim dhe mbrojtje nga insektet duke ruajtur estetikën e dritareve dhe dyerve.